Verdikjeden for mat – 5 studiepoeng
11. januar
—
29. mars 2023
Oslo og digitalt
Kurset er et samarbeid mellom NMBU og Norsk Landbrukssamvirke rettet mot tillitsvalgte og ansatte i landbrukets organisasjoner, men også for andre interesserte.
Om kurset
Kurset skal gi grunnleggende forståelse av aktører, strukturer og prosesser i verdikjeden for mat, med vekt på råvaremarkedet, markedsreguleringen, eierskap, selgermakt, kjøpermakt og konkurranse på ulike ledd i verdikjeden, trender og endrede forbrukerpreferanser som påvirker verdikjeden, samt politiske og regulatoriske forhold utenfor landbruket.
For hvem?
Kurset er ment for ansatte og tillitsvalgte i landbrukets organisasjoner, samt andre interesserte. Blant dere som er kvalifiserte for å delta, vil Norsk Landbrukssamvirke prioritere hvem som får plass. Dere som får plass på kurset vil få melding om dette noen dager etter påmeldingsfristens utløp.
Pris
Kurset koster kr.19 000,- eks mva, inkludert materiell

Kurset skal gi grunnleggende kunnskaper om følgende tema
- Verdikjeden for mat: Aktører og strukturer, eierskap og samvirke, verdikjedemodell.
- Markedsforståelse: Markedet som institusjon, konkurranseforhold og matvarer som økonomisk gode.
- Råvaremarkedene: strukturutvikling og landbrukspolitikk.
- Matvareindustrien: markedsregulering, konkurranseregler og internasjonale rammebetingelser.
- Dagligvaresektoren: konkurranseforhold, selger-/kjøpermakt, vertikal integrasjon og forbrukeratferd.
- Framtidsutsikter: Resultater, trender og drivere i verdikjeden for mat.
Læringsutbytte
Deltakerne skal kunne forstå, analysere og formidle verdikjeden for mat i Norge, med vekt på produksjon og eierskap i verdikjeden, konkurranseforhold, regulatoriske forhold, trender og forbrukeratferd.
Kontaktperson i Norsk Landbrukssamvirke er : Kristin Taraldsrud Hoff, kristin.hoff@landbruk.no